Informace k rekonstrukci

Vážení čtenáři,
snažíme se pro vás neustále vylepšovat nejen naše služby, ale také vzhled knihovny. Po Novém roce začala částečná modernizace prostor knihovny, která potrvá pravděpodobně do května. S tím souvisí nutná omezení provozu.

Od 3. ledna 2024 došlo k uzavření prostor čítárny, studovny a volného výběru půjčovny pro dospělé. Návštěvníkům je umožněn vstup k pultu půjčovny pro dospělé, kde mohou vrátit a také si vyzvednout předem objednané dokumenty (knihy, časopisy, zvukové knihy, CD).

Jak nyní fungují služby čítárny?

Vedle pultu půjčovny pro dospělé najdete provizorní výpůjční pult čítárny. Sem můžete přijít vrátit půjčené časopisy, noviny a CD a vyzvednout si ty objednané.

Jak nyní fungují služby studovny?

Dokumenty z fondu studovny Vám taktéž rádi připravíme po předchozím objednání. Jakmile bude Vaše objednávka připravena, dáme Vám vědět, do kterého oddělení si můžete přijít Vámi vybrané knihy prostudovat nebo kde si můžete vyzvednout připravené zvukové knihy (týká se čtenářů registrovaných v oddělení pro zrakově a jinak zdravotně znevýhodněné). Ostatní služby studovny, jako je přístup k veřejnému internetu a kopírovací služby, jsou omezeny na jednu stanici veřejného internetu v půjčovně pro dospělé, kde je taktéž možnost tisku (omezené množství a pouze černobíle!), kopírování je do odvolání nedostupné.

Objednávat můžete:

  1. osobně v knihovně,
  2. přes e-mail nebo
  3. prostřednictvím online katalogu po přihlášení do svého čtenářského konta.
    1. „Odložení z poličky“ = knihu si přijdete vyzvednout do knihovny.
    2. „Odložení do boxu“ = knihu si vyzvednete v knihoboxu na nádvoří jezuitské koleje.

OBRAZOVÝ NÁVOD

Pokud si objednáváte dokumenty z naší knihovny bez využití katalogu (například prostřednictvím e-mailů pujcovna@knih-kt.cz, citarna@knih-kt.cz, studovna@knih-kt.cz), nezapomeňte uvádět všechny potřebné údaje, abychom mohli výpůjčky správně připravit.

V objednávce potřebujeme vidět: Vaše jméno a příjmení, číslo čtenáře (najdete na čtenářském průkazu) a dále název (úplný a správný název), celé jméno autora Vámi požadované knihy a případně také informaci o tom, že si knihu chcete vyzvednout v boxu. Objednat si můžete maximálně 10 dokumentů (svazků) denně.

Objednávky nejsou přijímány telefonicky!

Na nádvoří jezuitské koleje najdete vedle půjčovacího knihoboxu také box, do kterého můžete vracet vypůjčené knihy. Pozor! Do boxu nepatří časopisy, CD, hry ani knihy půjčené prostřednictvím služby MVS z jiné knihovny!

Upozorňujeme čtenáře, že může dojít k dočasné nedostupnosti části knihovního fondu, proto vždy vyčkejte na potvrzení, že je vaše objednávka připravena k vyzvednutí.

Otevírací doba všech oddělení je do odvolání beze změn.

Aktuální informace zasíláme e-mailem a průběžně zveřejňujeme na webu a sociálních sítích knihovny.

Děkujeme za pochopení a za Vaši trpělivost.